[riot-devel] Telosb baudrate

Peter Kietzmann peter.kietzmann at haw-hamburg.de
Mon Aug 31 09:01:15 CEST 2015


Hi Raido,

and welcome to RIOT! I don't own this board, so I can't test your issue. 
But I thought that maybe this pull request could be interesting for you?!

https://github.com/RIOT-OS/RIOT/pull/3742

Cheers,
Peter



Am 29.08.2015 um 09:19 schrieb Raido Pahtma:
> Hi,
>
> I'm trying out RIOT on an old Crossbow TelosB(from 2004) and I can 
> successfully upload the code, but something seems wrong with the 
> baudrate. HelloWorld(and the other examples) do seem to print 
> something, but it comes out as gibberish. The default(or rather 
> hardcoded) baudrate is 115200 right? Nonetheless I have tried other 
> standard ones and minicom and screen in addition to the python thing 
> launched by the term target. I can turn on the LEDs, so the CPU does 
> boot(at least up to a point). Any thoughts? Could this be an issue 
> with compiler versions or is the assumed CPU frequency or the RC 
> occillator frequency just different for my board somehow? There is 
> some calibration happening during boot I think?
>
> Raido
> _______________________________________________
> devel mailing list
> devel at riot-os.org
> https://lists.riot-os.org/mailman/listinfo/devel

-- 
Peter Kietzmann

Hamburg University of Applied Sciences
Dept. Informatik, Internet Technologies Group
Berliner Tor 7, 20099 Hamburg, Germany
Fon: +49-40-42875-8426
Web: http://www.haw-hamburg.de/inet



More information about the devel mailing list