[riot-devel] gnrc_border_router issue on OpenMote-cc2538

Sumankumar Panchal suman.panchal at gmail.com
Wed May 18 17:16:03 CEST 2016


Hi Martine,I am unable to ping gnrc_border_router using Zolertia RE-Mote.
Following is the output of my system terminal.
************************************************************
******************

# sudo sh start_network.sh /dev/ttyUSB0 tap0 2001:db8::/64
net.ipv6.conf.tap0.forwarding = 1
net.ipv6.conf.tap0.accept_ra = 0
----> ethos: sending hello.
----> ethos: activating serial pass through.
----> ethos: hello reply received

> ifconfig
ifconfig
Iface  6   HWaddr: 00:02:f8:70:f1:21

           MTU:1500  HL:64  RTR  RTR_ADV
           Source address length: 6
           Link type: wired
           inet6 addr: ff02::1/128  scope: local [multicast]
           inet6 addr: fe80::202:f8ff:fe70:f121/64  scope: local
           inet6 addr: ff02::1:ff70:f121/128  scope: local [multicast]
           inet6 addr: ff02::2/128  scope: local [multicast]
           inet6 addr: fe80::2/64  scope: local
           inet6 addr: ff02::1:ff00:2/128  scope: local [multicast]

***************************************************************************
Please suggest what should I try.

Regards,
Suman

On Wed, May 18, 2016 at 8:21 PM, Martine Lenders <mail at martine-lenders.eu>
wrote:

> Hi Alessandro,
> have you checked out the README? You have to run the `gnrc_border_router`
> example with the `dist/tools/ethos/start_network.sh` script, since it
> parallelises stdio and network traffic over the same UART. With pyterm your
> input might be interpreted as network packets.
>
> Cheers,
> Martine
>
> 2016-05-18 16:38 GMT+02:00 ALESSANDRO NICOLI <
> alessandro.nicoli at studenti.unipr.it>:
>
>> Hi all,
>> I'm trying to play with the RIOT shell console and networking starting
>> from the gnrc_border_router sample.
>> I plugged the openmote device through USB to the Ubuntu machine, but when
>> i try to run the RIOT shell (on the mote) with pyterm, it shows me :
>>
>> *"RIOT border router example application "*
>> *"All up, running the shell now" *
>>
>> but i can't enter any command because the shell doesn't respond.
>> If instead i build the project as "native" it works perfectly.
>>
>> There is a quick solution?
>>
>> thanks a lot and BR,
>> Alessandro
>>
>>
>> _______________________________________________
>> devel mailing list
>> devel at riot-os.org
>> https://lists.riot-os.org/mailman/listinfo/devel
>>
>>
>
> _______________________________________________
> devel mailing list
> devel at riot-os.org
> https://lists.riot-os.org/mailman/listinfo/devel
>
>
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.riot-os.org/pipermail/devel/attachments/20160518/aeb51180/attachment-0001.html>


More information about the devel mailing list