[riot-notifications] [RIOT-OS/RIOT] murdock and tests using `utf-8` characters (#11691)

Gaëtan Harter notifications at github.com
Thu Jun 13 14:37:07 CEST 2019


`LC_ALL=C make -C tests/pthread_rwlock/ flash test` fails with the same error.
`LC_ALL=C.UTF-8 make -C tests/pthread_rwlock/ flash test` works.

I think `LANG` does not configure this, both `C` and `C.UTF-8` work without issues.

> And maybe test if adding "export LANG=C.UTF-8" to the top of `./.murdock` fixes the problem on CI?

Will try in `tests/pkg_u8g2: run the test in CI #11687`.

A good question being where should it be set by default ?
In the script, in the build system ?


> Let's keep this issue seperate. It is a webserver configuration issue and not related to utf-8, but to non-utf-8 being present in the board's output.

Agreed it is webserver configuration. I put it here if the locale configuration should have been something configured server side.

The issue is also present if only `utf-8` characters are present.

https://ci.riot-os.org/RIOT-OS/RIOT/11688/4879a310043103bcc23bb0077c0341f14d4fb10f/output/run_test/tests/pthread_rwlock/samr21-xpro:llvm.txt

-- 
You are receiving this because you are subscribed to this thread.
Reply to this email directly or view it on GitHub:
https://github.com/RIOT-OS/RIOT/issues/11691#issuecomment-501684214
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.riot-os.org/pipermail/notifications/attachments/20190613/8e298c67/attachment.html>


More information about the notifications mailing list