[riot-notifications] [RIOT-OS/RIOT] `make term` no longer works with JLinkExe v6.94 (#16022)

Hauke Petersen notifications at github.com
Mon May 10 21:27:36 CEST 2021


I have been starring at this all evening now and can't figure this out. When running JLinkExe manually as background job on my Linux host, as in
```
JLinkExe -nogui 1 -exitonerror 1 -device 'nrf52' -speed '1000' -if 'SWD' -jtagconf -1,-1 -commandfile '/home/hauke/dev/riot/RIOT/dist/tools/jlink/term.seg' >/dev/null 2>&1 &
```
it will run jlink as expected.
But when passing that exact same command as a string argument to my dash shell
```
sh -c "JLinkExe -nogui 1 -exitonerror 1 -device 'nrf52' -speed '1000' -if 'SWD' -jtagconf -1,-1 -commandfile '/home/hauke/dev/riot/RIOT/dist/tools/jlink/term.seg' >/dev/null 2>&1 &"
```
jlink will not continue to run in the background, but will be closed instantly. I was able to see this behavior for any jlink version of V6.94 and higher, while it works perfectly fine for V6.92 and below. As far as I can tell, there is no hint in the jlink release nodes that would point to any changes in jlink that could be causing this... So for now I really can't tell, somebody else with an enlightenment?

-- 
You are receiving this because you are subscribed to this thread.
Reply to this email directly or view it on GitHub:
https://github.com/RIOT-OS/RIOT/issues/16022#issuecomment-837196500
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.riot-os.org/pipermail/notifications/attachments/20210510/dc7d4adc/attachment.htm>


More information about the notifications mailing list